Suomen Sibelius-Akatemiaan pääseminen on monen muusikon urasta haaveilevan unelma. Käytännössä monipuolisempaa paikkaa musiikin opinnoille Suomessa ei lopulta ole. Sibelius-Akatemia on todella arvostettu ja kuuluisa korkeakoulu Suomessa, eikä sinne ole helppo päästä.

Perinteisesti Sibelius-Akatemia on ollut pitkään suomalaisen musiikkiperinteen kivijalka. Kyseessä on myös yksi koko Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista, joten sen merkitys koko maanosan musiikkimaailmalle on suuri. Tässä korkeakoulussa voi suorittaa musiikin opintoja aina tohtoriksi asti, joten se tarjoaa musiikin parissa Suomen laajimmat koulutusmahdollisuudet. Helsingin lisäksi Sibelius-Akatemiassa on mahdollista opiskella myös Kuopiossa ja Seinäjoella, mikä on todella mahtavaa, sillä korkealuokkaisen taiteen opetuksen ei tule missään nimessä keskittyä vain pääkaupunkiseudulle. Onneksi opiskelumahdollisuuksia siis on myös muualla Suomessa.

Kaiken muun lisäksi Sibelius-Akatemia vaalii ja uudistaa musiikkikulttuuria edelleen, ja sillä on vuosikymmenten ajan ollut tärkeä tehtävä suomalaisessa taiteen opetuksessa ja sen edistämisessä. Lisäksi Akatemian opettajat ja opiskelijat toteuttavat runsaasti julkisia konsertteja, jotka toimivat yhteiskunnassa todellisena taiteen näyteikkunana. Taiteen esille tuominen onkin yksi oleellinen tekijä Akatemian toiminnassa, ja pohjimmiltaanhan musiikki on tehty esitettäväksi ja jaettavaksi yleisön kanssa. Siksi voidaan sanoa, että taiteellinen toiminta on yksi Akatemian tärkeimmistä tehtävistä opetuksen ja tutkmuksen lisäksi. Akatemialla on todella paljon erilaista tarjottavaa, ja se on ehdottomasti maineensa veroinen korkeakoulu.