Musiikin rentouttavasta vaikutuksesta on tänä päivänä paljon tietoa. Tutkimuksissa on pystytty osoittamaan, että musiikki auttaa tukemaan sydämen toimintaa, laskee stressihormoneja ja lievittää jopa kipua. Musiikkia käytetään apuna myös terapiassa, sillä musiikin on lisäksi todettu vähentävän ahdistuneisuutta, parantavan unta ja edistävän tunteiden säätelyä. Mutta voiko seinien tapetoinnilla olla samanlainen vaikutus?

Seinien tapetointi voi olla musiikin tavoin terapeuttista

Monet ihmiset ovat huomanneet, että omilla käsillä tekeminen voi auttaa laskemaan stressiä ja rentoutumaan. Yksi voi saada nautintoa sukkien kutomisesta, toinen piirtämisestä ja kolmas kasvisten pilkkomisesta ruoanlaittoa varten. Omilla käsillä tekeminen auttaa keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, vie ajatuksia pois arjen kiireistä ja mikä parasta, monet saavat suurta tyydytystä siitä, kun pystyy näkemään oman käden jäljen. Miksi siis seinien tapetointi ei voisi yhtä lailla tarjota samankaltaista terapeuttista vaikutusta?

Jos olet kiinnostunut tekemään omilla käsilläsi, miksipä et kokeilisi tuoda kotiisi tai vaikkapa toimistoosi uutta ilmettä tapetoimalla seinät? Voit tilata tapetit kuin tapetit vaikkapa suoraan kotiovellesi osoitteesta Kotitapetti ja ryhtyä heti toimeen. Sopivan tapetin löytäminen ja toinen toistaan kauniimpien tapettien valikoiman selaaminen voi jopa itsessään olla jo terapeuttista toimintaa!

Seinien tapetointi on sekä nopea että helppo tapa muuttaa kokonaisen tilan ilmettä, mutta se voi olla parhaimmillaan myös erittäin terapeuttinen aktiviteetti. Kun omasta kodista saa tehtyä juuri omannäköisen, kotona on helpompi viihtyä, mikä puolestaan auttaa tekemään kodista tärkeän pakopaikan arjen kiireiltä.

Tapetointi voi olla myös erinomainen tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, sillä seinien tapetointi käy huomattavasti helpommaksi, kun vierelläsi on joku toinen auttamassa. Tässä olisikin erinomainen “tekosyy” pyytää ystävää kylään tai viettää iltaa yhdessä puolison kanssa. Onnistuneen projektin jälkeen voit ansaitusti kellahtaa upouuden huoneen lattialle ja avata vaikkapa pullon kuohuvaa!