Laadukkaat kuulokkeet vaikuttavat suuresti siihen, millä tavalla nautimme musiikista. Tämän vuoksi hyvien kuulokkeiden valintaan kannattaa käyttää jonkin verran aikaa. Tänä päivänä markkinoilta löytyy kuitenkin niin monta vaihtoehtoa, että niiden joukosta voi olla vaikeaa löytää juuri itselleen sopivat kuulokkeet. Tästä syystä olemme koonneet alle muutamia hyödyllisiä vinkkejä hyvien kuulokkeiden valintaan.

Opas kuulokkeiden valintaan

Kuulokkeiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota neljään tekijään: hintaan, kuulokkeiden langattomuuteen, kuulokemalliin ja vastameluun. Seuraavan oppaan ansiosta pystyt helposti valitsemaan omat suosikkikuulokkeesi suoraan kuulokkeiden asiantuntijalta osoitteesta https://www.tekniikkaosat.fi/ jopa huikealla 80% alennuksella.

Voit tilata helposti unelmiesi kuulokkeet verkkokaupasta turvallisesti nopealla toimituksella varustettuna. Lisäksi, jos hankit kuulokkeet puhelimeen, jossa tavallinen kuulokeliitäntä puuttuu, voit helposti tilata samasta verkosta myös sopivan kuulokeadapterin omaan puhelimeesi.

1. Kuulokkeiden hinta

Kuulokkeet voivat oikeastaan maksaa lähes mitä tahansa muutaman kympin ja useamman sadan euron väliltä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että sadalla eurolla on mahdollista saada jo laadukkaat kuulokkeet. Kuulokkeiden hinnoittelu kannattaa tietysti sovittaa omaan budjettiin.

2. Langattomat vs. perinteiset kuulokkeet

Langattomat kuulokkeet ovat perinteisiä kuulokkeita huomattavasti helppokäyttöisemmät ja sopivat paremmin esimerkiksi urheiluun. Langattomuuden vuoksi ne ovat kuitenkin tavallisia kuulokkeita kalliimmat ja vaativat säännöllistä lataamista. Laadukkaimmat langattomat kuulokkeet kestävät kuitenkin yhdellä latauskerralla pitkään.

3. Kuulokemalli

Kuulokkeet voidaan jakaa pääasiassa kolmeen kuulokemalliin, jotka ovat in-ear, over-ear ja around-ear. In-ear-kuulokkeet sijoitetaan nimensä mukaisesti korvaan ja tästä syystä niiden mukavuus riippuu pitkälti siitä, miten hyvin kyseinen kuulokemalli istuu korvaan.

Over-ear-kuulokkeet sijoitetaan puolestaan korvien päälle. Ne sopivat paremmin kaikkiin korvatyyppeihin ja poistavat melua in-ear-kuulokkeita paremmin. Ne ovat kuitenkin kooltaan huomattavasti isommat, vaikka taittuvatkin usein näppärästi kokoon.

Around-ear-kuulokkeet peittävät myös koko korvan, mutta eivät kosketa over-ear-kuulokkeiden tapaan itse korvaa. Suuren koon vuoksi näitä kuulokkeita voi kuitenkin olla hieman hankala kuljettaa mukana varsinkin pienemmässä laukussa. Ne ovat malliltaan kaikkein mukavimmat ja tarjoavat parhaimman äänenlaadun, mutta eivät peitä melua yhtä hyvin kuin in-ear- ja over-ear-kuulokkeet.

4. Vastamelu

Aktiivisen melunvaimennuksen ansiosta kuulokkeet auttavat eliminoimaan ulkopuolista melua lisäämällä ääneen vastamelua. Vastamelun tehokkuus heijastuu suoraan hintaan, sillä edullisemmat vastamelukuulokkeet eivät eliminoi melua yhtä hyvin kuin kalliimmat mallit.