Yhden jos toisen kesään kuuluuvat olennaisena osana festivaalit. Suomen festivaalitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotain, hard rockista elektroniseen tanssimusiikkiin. Festivaalijuhlinnan aloittelijoille voi ensimmäinen festarireissu kuitenkin tuntua jännittävältä haasteelta. Mitä festarinoviisin tulisi esimerkiksi pakata mukaan selviytyäkseen väsyttävästä, mutta ikimuistoisesta rupeamasta? Seuraava pakkauslista auttaa festarielämän vasta-alkajaa valmistautumaan hauskaan kokemukseen.

Korvatulpat

Jos haluaa säilyttää kuulonsa ennallaan, kannattaa laukun pohjalle ottaa mukaan korvatulpat. Niin itse musiikki kuin myös ympäröivä festariyleisö on äärimmäinen rasite kuulolle, jonka takia tulppien mukaan ottaminen voi olla asia, josta kiität itseäsi myöhemmin. Jos myös päätät majoittautua festarialueella, auttavat korvatulpat saamaan unen päästä kiinni mahdollisen mölyn keskellä. Mikäli korvatulpat sattuvat unohtumaan, niin ei hätää. Niitä todennäköisesti joko jaetaan tai myydään myös festivaalialueella.

Varavirtalähde

Kannettava laturi on oiva kapistus, jolle varmasti tulee käyttöä festareiden aikana. Vaikka keikkojen aikana itse musiikki onkin useimmille pääosassa, tuo kännykän täysi akku turvaa väenpaljouden keskellä. Esimerkiksi jos kaverit sattuvat karkaamaan makkaraperunoiden ostoon sinun vielä heiluessa keikkalavan edessä musiikin tahtiin, on kännykässä oltava virtaa. Voihan sitä myös haluta julkaista kuvan jos toisenkin sosiaalisissa medioissa, jolloin kännykän täysi akku tuntuu siunaukselta.

Hyvät kengät

Mukavat jalkineet voivat kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta kun katsoo ympäröivää festarikansaa voi nähdä jos jonkinmoista kyseenalaista tohvelia. Hyviin kenkiin kannattaa panostaa, jotta

festaritunnelma ei ainakaan kaadu jalkakipuun ja hiertymiin. Esimerkiksi Vagabond -merkkiset kengät tarjoavat mukavuuden lisäksi myös tyyliä, joka sekin on monelle festarikävijälle tärkeä kriteeri kenkien suhteen. Laadukkaat jalkineet kestävät kovaakin tanssimista, ja niille tulee varmasti käyttöä myös festareiden jälkeen.

Aurinkosuoja

Vaikka Suomen kesä voi olla usein pettymys, kannattaa auringolta suojautua säässä kuin säässä. On siis äärimmäisen tärkeää pakata mukaan kasvoille ja vartalolle sopiva aurinkosuoja. Vaikka festarikiireessä voi aurinkorasvan lisääminen unohtua, pitäisi siitä silti pitää erityistä huolta ihon hyvinvoinnin ja terveyden takia. Kasvoille voi myös lisäksi levittää esimerkiksi CC-voidetta, joka tarjoaa lisäsuojan myös kuulaan lopputuloksen kasvojen iholle. Nykyään aurinkosuojia löytyy laidasta laitaan, joten jos tahmea lopputulos ei innosta, niin kaupan hyllyltä löytyy myös vaihtoehtoja jotka imeytyvät ihoon nopeasti jättämättä tahmaista tunnetta.

Kuivashampoo

Kuivashampoo pelastaa niin arjessa kuin juhlassa, ja onkin monelle tuote joka kulkee mukana joka paikassa. Festarit ovat luonnollisesti tapahtuma, jossa hiustenpesu ei ole pääosassa. Mukaan kannattaa siis pakata elämää helpottavia tuotteita, kuten kuivashampoo, joita saa myös kätevässä matkakoossa. Vaikka tukka saattaakin kärsiä festarihumussa, niin kun kuivashampoota suihkuttaa päänahkaan ja käy hiukset harjan kanssa läpi, on olo paljon raikkaampi. Jos siis kuivashampoo ei ole vielä tuttu tuote, annattaa sitä viimeistään festivaalien aikana kokeilla.

Iloinen ja avoin mieli

Festarinoviisilla saattaa olla tarkka aikataulu ja selkeät tavoitteet ensimmäisten festivaalien suhteen. Kannattaa kuitenkin pitää mieli avoinna, ja suhtautua positiivisin mielin aikataulun muutoksiin. Keikoista haluaisi luonnollisesti nauttia koko rahan edestä, mutta on hyvä pitää mielessä nesteytys, ravinto, lepo sekä ylipäätään se, että festivaaleille tullaan pitämään hauskaa tiukan aikatauluttamisen sijaan. Iloinen ja avoin mieli on siis syytä lisätä pakkauslistalle – tämä koskee niin festivaalien vasta-alkajia, kuin kokeneita konkareitakin!